Heynckes: 'Ik ben enorm blij voor de generatie-Robben'

Jupp Heynckes (68) heeft na afloop van de gewonnen Champions League-finale op Wembley aangekondigd eerst goed feest te vieren, alvorens het vizier te richten op de bekerfinale van komende zaterdag tegen VfB Stuttgart. De na dit seizoen afzwaaiende coach van Bayern München sprak na afloop van de 2-1 zege op Borussia Dortmund lovend over onder anderen Arjen Robben.

Heynckes: 'Ik ben enorm blij voor de generatie-Robben'

'We kwamen in de beginfase niet helemaal lekker in de wedstrijd, daarom moest ik het een en ander corrigeren', analyseerde Heynckes. 'Je zag dat wij de eerste twintig minuten de last van de favorietenrol met ons meedroegen. Na rust hebben we een stuk beter gespeeld.'

'Ik ben enorm blij voor spelers als Lahm, Schweinsteiger, Robben en Ribéry', gaat Heynckes verder. 'Zij, de oudere spelers, wisten dat dit een enorme kans was. Je staat niet ieder jaar in de finale. Zij hebben het bewezen. Bovendien heeft de rest van het elftal ook enorm hard gewerkt. We gaan dit nu uitgebreid vieren met de ploeg. We gaan echt even helemaal los', luidden de opmerkelijke plannen van Heynckes. Komende zaterdag wacht immers nog de bekerfinale, waarin de scheidend trainer kan afzwaaien met een unieke treble.

Overigens zorgde Heynckes ook nog voor een lichte consternatie. 'Met pensioen?', herhaalde hij de vraag van een journalist. 'Dat heb ik nog niet gezegd. Jullie zullen na de bekerfinale zien wat ik besloten heb', hulde de ervaren coach zich nog in nevelen over zijn besluit.

BeckenbauerOok erevoorzitter Franz Beckenbauer kon zijn geluk niet op na de zege. Ook hij haalde de heldenrol van Robben aan. 'Hij had eerder twee grote kansen gemist, ik begon al te wanhopen. Dat het lot hem dan alsnog aanwijst als maker van het winnende doelpunt. Geweldig. Hoewel het geen geweldige wedstrijd was, heeft Bayern wel terecht gewonnen.

Aanvoerder Philipp Lahm sprak van een enorme opluchting. 'Er stond voor ons verschrikkelijk veel druk op deze wedstrijd. Je weet namelijk nooit of wij ooit nóg een kans krijgen. Ik heb al eens gezegd: je wordt pas een gouden generatie als je prijzen wint. Daarom willen we nu de treble', richt de captain zijn vizier al wel op de laatste wedstrijd van het seizoen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen