Trefzekere Robben sluit aan bij een select gezelschap

Arjen Robben is zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund toegetreden tot een illuster gezelschap Nederlanders. De aanvaller van Bayern München tekende in de slotfase de 2-1 aan. Naar later bleek, de winnende goal.

Trefzekere Robben sluit aan bij een select gezelschap

Slechts twee landgenoten slaagden er eerder in te scoren in de eindstrijd zoals die in het seizoen 1992/93 werd ingevoerd. Destijds speelden Olympique Marseille en AC Milan (in München, 1-0 winst Marseille) de eerste finale van het door de UEFA tot Champions League getransformeerde Europa Cup 1-toernooi.

Nu ruim zes jaar geleden, op 23 mei 2007, trad Dirk Kuijt als Nederlandse doelpuntenmaker in de voetsporen van Patrick Kluivert. In het Olympisch Stadion van Athene tekende de spits in de slotminuut van de officiële speeltijd namens Liverpool voor de aansluitingstreffer. Hij passeerde met een tegendraadse kopbal de Braziliaanse sluitpost Dida (foto).

Het doelpunt van de Katwijker kwam evenwel te laat om AC Milan van de eindzege af te houden. Twee doelpunten van Filippo Inzaghi bleken voldoende. Kluivert was in 1995 in de door Ajax tegen AC Milan gewonnen finale (1-0) de eerste Nederlander die in de eindstrijd het net vond.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen