Catalaanse derby krijgt extra staartje: 'Flagrante onrechtvaardigheid'

Reacties

Het laatste woord is zeker nog niet gezegd over de stadsderby van Barcelona. Espanyol heeft bij de Spaanse bond gevraagd het resultaat van de wedstrijd nietig te verklaren.

Catalaanse derby krijgt extra staartje: 'Flagrante onrechtvaardigheid'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

Espanyol heeft officieel een klacht ingediend naar aanleiding van het meespelen van Robert Lewandowski. De Poolse spits kon op het laatste moment alsnog aan de aftrap komen bij Barcelona, dat in een uiterste poging toch een weg had gevonden om een schorsing voor drie duels (tijdelijk) te omzeilen.

De gang van zaken rond de sanctie zette kwaad bloed bij Espanyol, waarvan het bestuur uit protest wegbleef uit Camp Nou. Inmiddels is een volgende stap gezet.

'We hebben een klacht ingediend bij de Spaanse bond om het resultaat van de wedstrijd tegen Barcelona aan te vechten wegens een onjuiste opstelling', luidt de verklaring.

Espanyol herhaalde het voornemen alle middelen te zullen aangrijpen om de eigen belangen en die van de fans te verdedigen, in de wetenschap dat 'deze flagrante onrechtvaardigheid de essentie van onze competitie in gevaar brengt en dat deze onrechtvaardigheid is gebaseerd op een overhaaste oplossing en met duidelijke juridische tekortkomingen'.

De wedstrijd in Camp Nou werd door het optreden van scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz al een stadsderby om nog lang over na te praten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.