Cardiff-vormgever Tan drukdoende met nieuwste 'speeltje'

Reacties

Cardiff City is dit seizoen misschien wel de meest opvallende verschijning in de Premier League. De club uit Wales promoveerde voor het eerst sinds 53 jaar naar het hoogste niveau in Engeland. Belangrijk aandeel in het succes had eigenaar Vincent Tan, die inmiddels ook miljoenen spendeert aan zijn nieuwste speeltje: Kadeh, een voetbalclub uit Maleisië.

Cardiff-vormgever Tan drukdoende met nieuwste 'speeltje'

De Maleisische miljardair zorgt in Wales weliswaar voor succes, maar veroorzaakt daarnaast voornamelijk onrust. Tan veranderde het logo met de blauwe vogel naar een rode draak. Daarna veranderde hij ook het shirt. Ook dit was blauw, maar werd eveneens rood. Verder wilde Tan de clubnaam veranderen in Cardiff City Dragons.

Dat was de druppel voor de fans. Cardiff City's bijnaam is namelijk The Bluebirds. Anti-Tan spandoeken in het stadion waren het gevolg. De miljardair maakte zich daar geen moment druk om. Iedere wedstrijd staat hij nog steeds vol trots, meestal gehuld in Cardiff-shirt, op het ereterras. Toch zag Tan uiteindelijk wel af van de naamswijziging.

De boodschap van de Cardiff-supporters aan de puissant rijke Vincent Tan is wel duidelijk.
De boodschap van de Cardiff-supporters aan de puissant rijke Vincent Tan is wel duidelijk.

Hetzelfde is nu gaande in zijn geboorteland, waar hij de huisstijl van tweede divisieclub Kedah een complete make-over wil geven. Opvallend genoeg, opnieuw met rood als hoofdmoot. Duidelijk is dat de excentrieke zakenman iets heeft met rood, draken en het cijfer 8. Rood en de beeltenis van een draak hebben zoals bekend een spirituele betekenis in Azië.

Het cijfer 8 heeft daarentegen geen spirituele waarde. Voor de mensen in het Oosten heeft 8 dezelfde betekenis als 7 over het algemeen heeft in het Westen. Een geluksgetal. Dat Tan ook hierin doorslaat blijkt wel uit zijn transferbeleid.  De Maleisiër liet weten de komende transferperiode alleen spelers met een 8 in hun geboortedatum te willen aantrekken.

Ole Gunnar Solskjær (40) werd begin dit jaar benoemd als de nieuwe manager van Cardiff City. Daar volgt hij de ontslagen Malky Mackay op.
Ole Gunnar Solskjær (40) werd begin dit jaar benoemd als de nieuwe manager van Cardiff City. Daar volgt hij de ontslagen Malky Mackay op.

Daarop zal de transfer van Alfred Finnbogason in ieder geval niet afketsen. De aanvaller van SC Heerenveen staat hoog op het lijstje en is geboren in het jaar 1989. Ole Gunnar Solskjær - de kersverse manager van Cardiff - moet op zoek naar spelers uit de jaren tachtig, talenten die toevallig in 1998, augustus of op de achtste geboren zijn.

Het scoutingsteam van Cardiff is druk doende met het doorspitten van de seizoengidsen van de diverse Europese competities. Na het inventariseren van de duizenden paspoortjes worden alleen de interessante opties omcirkeld, ongetwijfeld met een rode stift!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.