Cardiff City stelt de Noor Solskjær aan als nieuwe manager

Ole Gunnar Solskjær (40) is de nieuwe manager van Cardiff City. Daar volgt hij de ontslagen Malky Mackay op.

Cardiff City stelt de Noor Solskjær aan als nieuwe manager

Dat maakte de Premier League-club donderdag bekend. De Noor is verheugd met zijn nieuwe club. 'Ik heb altijd de droom gehad om manager te zijn in de Premier League, waar ik mijn mooiste tijd als speler heb gekend. Ik ben blij met deze kans. Cardiff is klaar voor de volgende stap. Er is hier voldoende kwaliteit. Ik ga al mijn enthousiasme en energie in de club steken', aldus Solskjær, die Mark Dempsey, zijn assistent bij Molde, meeneemt.

Voorzitter Mehmet Dalman is op zijn beurt blij met manager Solskjær. 'Ik had maar één naam in mijn hoofd. We zijn blij dat we Ole kunnen verwelkomen bij Cardiff. Hij heeft zijn eigen stijl en zijn eigen ideeën over voetbal.'

De overeenkomst hing al in de lucht. De Noor zat woensdag op de tribune naast eigenaar Vincent Tan tijdens het duel met Arsenal (0-2 nederlaag). Solskjær was in zijn geboorteland Noorwegen sinds 2010 de trainer van Molde FK. Onder leiding van Solskjær werd Molde in 2011 voor het eerst landskampioen. Een jaar later werd die titel geprolongeerd en in 2013 pakte de club de Noorse beker.

Daarvoor trainde hij het tweede elftal van Manchester United, de ploeg waar hij in 2007 een einde maakte aan zijn profcarrière. De aanvaller speelde tussen 1996 en 2007 voor United, waar hij tot 91 competitiedoelpunten in 234 wedstrijden kwam. De Noor was 67-voudig international.

Solskjær is de tweede Noorse manager ooit in de Engelse competitie. Egil Olsen was in 1999/2000 de manager van Wimbledon en werd ontslagen voordat de ploeg degradeerde. Cardiff City staat momenteel op de zeventiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen