Tan moet bij verhit Cardiff City opvolger Mackay aanwijzen

De emoties liepen ook zaterdag weer hoog op bij Cardiff City. Onder leiding van het interimduo David Kerslake/Joe McBride werd tegen hekkensluiter Sunderland in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen gegeven (2-2). Eigenaar Vincent Tan werd het gehele duel uitgejouwd door zijn eigen aanhang en liet na afloop zijn afschuw blijken over de ploeg die hij had gekocht.

Tan moet bij verhit Cardiff City opvolger Mackay aanwijzen

Sunderland maakte via Jack Colback in extremis de 2-2. Dat was het slot van een roerige week voor Cardiff, waarin de Schot Malky Mackay als trainer aan de kant werd gezet nadat een ruzie tussen hem en Tan publiekelijk werd uitgemeten. Tan kon sinds hij de clubkleuren veranderde al geen goed meer doen bij de fans, maar de geliefde Mackay ontslaan schoot bij de aanhang helemaal het verkeerde keelgat in. De reactie van de Maleisische eigenaar na het laatste fluitsignaal van zaterdag, zie filmpje onderaan, zal de verhoudingen allesbehalve verbeterd hebben.

Opvolger
Ondertussen liet Kerslake weten dat hij geen interesse heeft om de definitieve opvolger te worden van Mackay. 'Met alle respect van de wereld, maar ik ben niet geïnteresseerd. Ik houd van mijn baan als hulptrainer, dat is waar ik mijn toekomst zie. Ik doe dat al tien jaar en wil dat graag zo houden.'

De wedstrijd tegen de hekkensluiter had hij als een emotionele achtbaan beschouwd. 'De spelers zitten steenkapot. We zaten in een zeer riante positie en gezien onze kwaliteiten hadden we de zege moeten binnenhalen. In de eerste veertig minuten bliezen we Sunderland van het veld. Toch ook credits voor Gus Poyet en zijn ploeg, ze zijn knap teruggekomen. Maar we hadden het moeten vasthouden. Twee tegengoals in acht minuten, dat is slecht. Er is nog veel werk te doen bij deze club, maar dat gaat ons lukken.'

Wie de komende maanden verantwoordelijk gaat worden voor dat genoemde werk is nog niet duidelijk. De Noorse oud-Manchester United-spits Ole Gunnar Solskjaer (nu trainer van Molde FK in zijn vaderland) en Sven-Göran Eriksson (nu coach bij Guangzhou in China) worden genoemd. De verwachting is dat Tan niet voor woensdag, als op nieuwjaarsdag het uitduel met Arsenal op het programma staat, een opvolger zal aanwijzen. Kerslake en McBride bezetten nu de zestiende plaats, met maar vier punten meer dan de nummer laatst en opponent van zaterdag: Sunderland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen