Ervaren Bellamy: 'Derby's winnen speciaal, zeker voor fans'

Zowel Cardiff City-aanvoerder én matchwinner Steven Caulker als de ervaren aanvaller Craig Bellamy spraken na de eerste South Wales derby in de Premier League tegen Swansea City (1-0) van een speciale zege.

Ervaren Bellamy: 'Derby's winnen speciaal, zeker voor fans'

'Deze overwinning is heel speciaal, intens. Het was bijzonder om tegen mijn oude club te spelen. Ik juichte niet uit respect, maar ik ben nu een Bluebird en dus heel blij met deze winst in de derby', zei Caulker, die in het verleden dus uitkwam voor Swansea.

Waar Caulker uit respect niet juichte deed Craig Bellamy dat natuurlijk wel. 'Ik ben 34 jaar en juich voor ieder doelpunt van mijn club', aldus Bellamy, die het belang van de drie punten onderstreepte. 'We hadden deze winst heel hard nodig aangezien we al drie competitieduels op rij niet hadden gewonnen.'

'En dan is een derby winnen natuurlijk het mooist, helemaal voor de fans. Ik heb er velen gespeeld in het verleden en het blijft speciaal', aldus de Welshman, die onder meer derby's van Liverpool en Manchester speelde namens Liverpool en Manchester City.

Minder tevreden was uiteraard de coach van het verliezende team. 'Het was een zware wedstrijd, maar dat wisten wij van te voren', aldus Swansea-manager Michael Laudrup. 'We waren voorbereid op de kracht van Cardiff bij dode spelmomenten. En een hoekschop beslist uiteindelijk de wedstrijd. Verder hebben ze geen kans gehad.'

Vorm
Overigens verweet de Deen zijn doelman Michel Vorm na afloop niet dat hij de rode kaart incasseerde in de slotfase. 'Hij is de laatste man, dan weet je dat dit kan gebeuren', legt Laudrup uit. Vorm haalde de doorgebroken Fraizer Campbell neer, waardoor scheidsrechter Mike Dean niets anders kon doen dan de Nederlander met rood van het veld te sturen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen