Capello woest op fans: 'Een jury die bestaat uit criminelen'

Reacties

De Italiaanse trainer Fabio Capello is woedend over het gedrag van de fans van AS Roma. De bondscoach van Rusland heeft met walging kennis genomen van het gedrag van een deel van de Romeinse supporters en roept op tot actie.

Capello woest op fans: 'Een jury die bestaat uit criminelen'

De harde kern van de Romeinen kwam rondom de gewonnen topper tegen Napoli van 4 april (1-0) in opspraak. Zij toonden namelijk zwaar beledigende spandoeken over de moeder van Ciro Esposito, een Napoli-fan die in mei 2014 werd doodgeschoten door een supporter van AS Roma. Zijn moeder is sindsdien het boegbeeld van de strijd tegen supportersgeweld in Italië.

Maar daar hadden de fans van AS Roma anderhalve week geleden dus geen boodschap aan, hetgeen in het verkeerde keelgat schoot bij James Pallotta. De steenrijke Amerikaan is voorzitter van Roma en haalde keihard uit naar het gedrag van zijn eigen fans. Die reageerden daar weer op door spandoeken met grove teksten over Pallotta op te hangen bij het trainingscomplex. Foto's daarvan doken dinsdag op.

Jury
Voor Capello is de maat vol. 'Dit moet het einde zijn', sprak hij tegenover Radio Sportiva woest. 'Ik heb iets soortgelijks meegemaakt in mijn tijd bij Roma. Toen moest ik me van de voorzitter verantwoorden bij de harde kern, samen met Francesco Totti. Hij voerde het woord, ik wilde eigenlijk niet gaan. Ik snap niet waarom wij ons telkens moeten verantwoorden tegenover een 'jury' die bestaat uit criminelen.'

Het probleem blijft volgens Capello niet beperkt tot AS Roma. 'Het gaat me niet specifiek om deze club, het gebeurt overal', ziet de bondscoach van Rusland. 'Maar ik begrijp gewoon niet dat we dit allemaal gewoon pikken. Het doet me pijn te moeten constateren dat dit schering en inslag is, maar dat niemand écht actie onderneemt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.