Lazio blijft in spoor Roma, Ménez bezorgt Milan zege

Lazio blijft uitstekend presteren in de Serie A. Ook bij Cagliari werd gewonnen, waardoor het laatste puntenverlies dateert van 9 februari. AC Milan zegevierde op bezoek bij Palermo.

Cagliari - Lazio 1-3
Met de van een knieblessure herstelde Edson Braafheid, die zijn eerste wedstrijd sinds 7 december afwerkte, en Stefan de Vrij in de basis won Lazio voor de zevende keer op rij in de Serie A. Maar eenvoudig ging het niet bij Cagliari. Na ruim een half uur opende Miroslav Klose namens de bezoekers de score op Sardinië na goed voorbereidend werk van Felipe Anderson. Via aanvoerder Stefano Mauro kwam de bal bij Klose terecht en die maakte zijn negende competitietreffer van het seizoen.

Vier minuten na rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte door een doelpunt van Marco Sau, die zijn schot via Mauricio in het doel zag belanden. Na een overtreding van Lorenzo Crisetig op Keita Baldé Diao kreeg Lazio na een uur een strafschop, die door Lucas Biglia werd benut. Negen minuten later mocht hij opnieuw aanleggen van elf meter, dit keer ging Mobido Diakité in de fout tegen Keita, maar Biglia schoot dit keer over. Cagliari moest wel verder met tien man, aangezien Diakité een rode kaart kreeg.

Lazio bleef aandringen en was via Keita dicht bij een derde treffer, maar Antonio Balzano haalde diens inzet van de lijn. Het werd uiteindelijk nog 1-3 door een vrije trap van Marco Parolo. Lazio komt door de overwinning op 55 punten uit 29 wedstrijden. Aartsrivaal AS Roma bezet met één punt meer de tweede plaats.

Palermo - AC Milan 1-2
AC Milan heeft op Sicilië goede zaken gedaan in de strijd om plaatsing voor Europees voetbal. Mede dankzij Marco van Ginkel kwam Milan nog wel op voorsprong tegen Palermo. De 22-jarige middenvelder begon – net als Nigel de Jong -  in de basis en stelde in de 37ste minuut Alessio Cerci in staat om bij de eerste paal de openingsgoal binnen te frommelen.

Palermo kwam in de 72ste minuut langszij toen Paulo Dybala een penalty benutte na een overtreding van Gabriel Paletta. Milan toonde echter karakter en won dankzij een late treffer van Jérémy Ménez alsnog. Zeven minuten voor tijd bezorgde de Fransman zijn elftal met zijn zestiende treffer van het seizoen de zege.

De achterstand van Milan op de zesde plaats, die bij een gunstig verloop van het bekertoernooi recht geeft op plaatsing voor de Europa League, is door de zege nu vijf punten. Nummer zes Fiorentina heeft nog wel een wedstrijd tegoed en ook Torino staat er beter voor. De huidige nummer zeven van de Serie A won namelijk met 2-1 bij Atalanta Bergamo, waar Urby Emanuelson bankzitter was. Stadgenoot Inter, dat drie punten minder heeft dan Milan, bleef op 1-1 steken tegen hekkensluiter Parma.