Roma maakt tegen dolend Napoli einde aan slechte reeks

Reacties

Jonathan de Guzman is met Napoli onderuit gegaan tijdens het uitduel met AS Roma, dat daardoor uitstekende zaken deed in de strijd om een Champions League-ticket: 1-0.

Roma maakt tegen dolend Napoli einde aan slechte reeks

De druk op Napoli-trainer Rafa Benítez nam de laatste weken toe, aangezien de club slechts twee punten pakte in de laatste vier duels. Op bezoek bij AS Roma was Napoli het grootste gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar de bezoekers - waar ook Dries Mertens een basisplaats had - vergaten zich te belonen.

AS Roma had eigenlijk aan één kans genoeg om drie punten over te houden aan de topper. Na een uitstekende voorbereidende actie van Alessandro Florenzi schoot Miralem Pjanic in de 25ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd binnen. Napoli drong daarna bijna een uur aan en kreeg ook wel kansen. De thuisclub bleef echter redelijk eenvoudig op de been door toedoen van doelman Morgan De Sanctis.

Door de overwinning heeft AS Roma - dat de voorgaande twaalf thuisduels zonder zege bleef - nu 56 punten uit 29 duels, negen meer dan nummer vijf Napoli. Lazio staat derde en kan zaterdag bij een uitzege op Cagliari de achterstand op de aartsrivaal verkleinen naar één punt. Napoli moet vrezen dat Fiorentina passeert.

Napoli is nog wel actief in de strijd om de Coppa Italia en de Europa League, maar de vraag is of Benítez het seizoen nog mag afmaken bij de Zuid-Italianen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.