Uiterst degelijk Juve dendert door richting titel

Reacties

Juventus kan de titel in Italië echt niet meer ontgaan. De ongenaakbare koploper won vanavond in eigen huis van Empoli met 2-0. Carlos Tévez (foto) tekende voor de bijzonder fraaie openingsgoal en Roberto Pereyra nam in de slotseconde het laatste restje twijfel weg.

Uiterst degelijk Juve dendert door richting titel

Nummer veertien Empoli reisde naar Turijn af in de wetenschap dat er al acht duels op rij niet was verloren in de Serie A. De ongeslagen reeks van Juve was evenwel nóg langer. Al negentien competitiewedstrijden op rij was de titelverdediger verschoond gebleven van een nederlaag. De laatste verliespartij dateert van 29 oktober, toen bij Genoa met 1-0 werd verloren.

In de eerste helft leken de ploegen te gaan rusten zonder goals. Op slag van rust zorgde een beslissing van arbiter Piero Giacomelli er echter voor dat dat niet gebeurde. Daniele Rugani was in een verbeten duel verwikkeld met Tévez en raakte daarbij de bal. Doelman Luigi Sepe pakte het speeltuig vervolgens op en werd daarvoor bestraft met een indirecte vrije trap. Giacomelli meende immers dat Rugani de bal opzettelijk terugspeelde.

Tévez wist wel raad met het buitenkansje. De Argentijn schoot de bal snoeihard in het dak van het doel. Het gemetselde muurtje op de doellijn werd daarbij even fraai als kundig ontweken. Voor Tévez was het al zijn zeventiende competitiedoelpunt. In de tweede helft drukte de ploeg van Massimiliano Allegri niet door, maar bleef de voorsprong wel overeind. In de allerlaatste seconde zorgde Pereyra zelfs nog voor 2-0 met een trefzekere rebound. In de voorgaande duels waren Sassuolo, Palermo en Genoa met 1-0 verslagen door Juve, dat tot die laatste minuut opnieuw zo'n resultaat leek neer te zetten.

Successeizoen
Door de vierde opeenvolgende zege, de zevende winst op rij in eigen huis, bedraagt de voorsprong van Juventus op nummer twee AS Roma weer veertien punten. Met nog negen duels te gaan is die marge dus ruim voldoende voor de aanstaande titelprolongatie.

Dat is zeker zo gezien de recente resultaten van De Oude Dame. Het duel met Empoli was de dertiende competitiewedstrijd van 2015: negen daarvan werden in een zege omgezet, vier keer werd er gelijkgespeeld. Aangezien Juve ook nog in de Champions League (kwartfinale tegen AS Monaco) en in de halve finale om de Coppa Italia (thuiswedstrijd tegen Fiorentina 1-2 verloren) zit, zijn alle ingrediënten aanwezig om de jaargang 2014/15 tot een successeizoen te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.