Capello op de schopstoel: 'Ik sta open voor kritiek'

Reacties

Fabio Capello moet na de thuisnederlaag tegen Oostenrijk (0-1) in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 serieus vrezen voor zijn positie als bondscoach van Rusland, al blijft de Italiaan zelf ijzig kalm.

Capello op de schopstoel: 'Ik sta open voor kritiek'

In Rusland incasseerde de ploeg van Capello de tweede nederlaag in de kwalificatiecyclus. De achterstand op koploper Oostenrijk en nummer twee Zweden is daardoor opgelopen tot respectievelijk acht en vier punten.

En dat is tegen het zere been van de Russische voetbalbond. Interim-voorzitter Nikita Simonjan liet aan R-Sport al weten dat er gesprekken gaande zijn over de toekomst van de Italiaanse trainer.

Ook in de Russische media moet Capello het flink ontgelden, al blijft hij daar zelf redelijk luchtig onder. 'Ik sta open voor kritiek. Dat hoort ook bij mijn werk. Maar de kritiek moet wel terecht zijn. We speelden gewoon tegen een sterke tegenstander. Oostenrijk is niet voor niets de koploper in de poule. Maar goed, ik weet nu eenmaal dat de journalisten over mij moeten schrijven', zei de Italiaan na de nederlaag tegen Oostenrijk.

Capello is sinds 2012 al bondscoach van de Russen en tekende na het WK in 2014, waar ze in de groepsfase werden uitgeschakeld, een nieuw vierjarig contract. Daarmee speelde de Russische voetbalbond vast in op het WK 2018 in eigen land. Maar of het huwelijk tussen Rusland en de 68-jarige Capello zolang stand gaat houden valt na de volgende tegenvaller tegen Oostenrijk te betwijfelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.