Capello zorgt met homofobe opmerking voor extra commotie

Fabio Capello heeft woensdag de shockerende uitspraken van zijn landgenoot Arrigo Sacchi verdedigd, maar vervolgens zelf óók voor behoorlijke opschudding gezorgd met een homofobe opmerking.

Capello zorgt met homofobe opmerking voor extra commotie

In gesprek met de Spaanse radiozender Onda Cero ging de Italiaanse bondscoach van de Russische nationale ploeg in op het spel van Atlético Madrid. Dat wordt vaak te hard genoemd, maar dat is volgens Capello overdreven. 'Atlético is niet misdadig. Voetbal is niet voor mariquitas', zo oordeelde hij. Dat woord is in het Spaans een denigrerende term voor homoseksuelen.

Daarmee is Capello al de tweede Italiaanse voetbalgrootheid die in korte tijd in opspraak komt. Eerder deze week zei voormalig AC Milan-coach Arrigo Sacchi dat er 'te veel zwarte spelers in jeugdteams van Italiaanse clubs' spelen. 'Italië heeft zijn trots en waardigheid verloren', voegde hij daar op de Italiaanse televisie aan toe.

Saillant genoeg besloot Capello het ook nog op te nemen voor Sacchi. 'Die uitspraken hebben niets te maken met racisme. We moeten inderdaad meer Italiaanse spelers in de jeugdopleidingen hebben met een echte Italiaanse identiteit. Er zijn ook donkere spelers die de Italiaanse nationaliteit hebben, maar Sacchi had het over de ploegen die met acht of negen buitenlanders spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen