Blatter veroordeelt racisme Sacchi en Chelsea-fans

Reacties

Chelsea is in een kwaad daglicht komen te staan door racistisch gedrag van een deel van zijn aanhang na het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-1). De Engelse club belooft hard in te grijpen tegen de fans, die door FIFA-president Sepp Blatter worden veroordeeld.

Blatter veroordeelt racisme Sacchi en Chelsea-fans

In de Parijse metro zongen supporters van Chelsea racistische leuzen en voorkwamen zij het instappen van een donkere man. 'Ik keur het gedrag van deze kleine groep Chelsea-fans af. Voor racisme is in het voetbal geen plaats', aldus Blatter. Chelsea laat in een verklaring weten geschrokken te zijn door de uitwassen en belooft 'de zwaarst mogelijke maatregelen' te zullen treffen.

Blatter haalde ook uit naar Arrigo Sacchi. De voormalige coach van AC Milan stelde deze week dat er volgens hem te veel zwarte spelers in Italiaanse jeugdploegen spelen. 'Italië is daardoor zijn trots en waardigheid verloren', beweerde hij. 'Trots en waardigheid hebben niets te maken met huidskleur', slaat Blatter terug. 'Ik ben geschokt door Sacchi's uitspraken. Stop hiermee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.