Aandeelhouder Arsenal lost geschil Capello en Rusland op

Reacties

Het financiële conflict tussen de Russische voetbalbond en bondscoach Fabio Capello lijkt opgelost. Zakenman Alisher Ushmanov betaalt de Italiaan het salaris dat hij nog tegoed heeft.

Aandeelhouder Arsenal lost geschil Capello en Rusland op

Dat heeft oliemagnaat Ushmanov, tevens grootaandeelhouder bij het Engelse Arsenal, donderdag bekendgemaakt. 'De schuld die nog openstond is beschamend en bezorgt bondsvoorzitter Nikolai Tolstykh het stempel onvoldoende', luidt de verklaring. Ushmanov leent de Russische bond zodoende het openstaande bedrag van ruim vier miljoen euro.

Sinds de zomer van 2012 is Capello bondscoach van de Russische nationale ploeg, maar afgelopen zomer ontstonden er problemen. Nadat Rusland in de groepsfase van het WK was uitgeschakeld, kreeg Capello geen salaris meer. Begin november luidde hij daarover al de noodklok: hij kondigde aan op het punt van opstappen te staan.

Daarop werd hem beloofd dat het achterstallige salaris in december op zijn rekening zou verschijnen. Dat gebeurde echter niet, waarna in januari ook een door de Russische vakbond gestelde deadline afliep. Nu lijken de problemen verleden tijd, dankzij de lening van Ushmanov, op verzoek van Minister van Sport Vitaly Mutko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.