Groep G: Rusland boekt mede door eigen goals royale zege

Reacties

Rusland is de EK-kwalificatiecampagne begonnen met een gemakkelijke zege op Liechtenstein. Op Russische bodem werd mede door twee eigen goals van de gasten met 4-0 gewonnen.

Groep G: Rusland boekt mede door eigen goals royale zege

Al na vier minuten was het raak. Fabio Capello, de extreem goed betaalde Russische bondscoach die na het teleurstellende WK (uitschakeling in de groepsfase) flink bekritiseerd werd, zag verdediger Sergei Ignashevich aanleggen voor een vrije trap. De harde inzet werd door Martin Büchel dusdanig van richting veranderd dat hij een eigen goal op zijn naam kreeg.

De manier waarop de Russen na rust op 2-0 kwamen was nog curieuzer. Alan Dzagoev ging alleen op doelman Peter Jehle af, maar schoot de bal tegen het lichaam van de sluitpost aan. De bal caramboleerde vervolgens via Franz Burgmeier het doel in. De ongelukkige verdediger zag tot zijn eigen wanhoop hoe hij de bal in zijn eigen doel liep en voor de beslissing zorgde.

Overigens was de 2-0 op dat moment maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De Russen drukten de voetbaldwerg continu ver terug op eigen veld, maar faalden in de afronding. Na een overtreding van Mario Frick werd het ook nog 3-0. Dmitri Kombarov benutte de gegeven strafschop, waarna invaller Artem Dzyuba de eindstand op 4-0 bepaalde.

Zo zijn de Russen, zoals verwacht, goed begonnen. Vanavond komen in Groep G Oostenrijk, dat Zweden ontvangt, en Montenegro en Moldavië in actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.