Rusland sluit merkwaardig jaar tegen Hongarije af in stijl

Reacties

Rusland heeft het in bijna alle opzichten teleurstellend verlopen kalenderjaar 2014 toch nog positief afgesloten. In Boedapest won het de oefeninterland tegen Hongarije: 1-2.

Rusland sluit merkwaardig jaar tegen Hongarije af in stijl

Het was in meerdere opzichten een merkwaardig jaar voor Rusland, dat de halvefinaleplaats op het EK 2008 onder Guus Hiddink ook op het WK van afgelopen zomer geen vervolg kon geven. De uitschakeling in de groepsfase - met twee punten moesten de Russen België en Algerije voor zich dulden - kreeg een vervolg in de EK-kwalificatiereeks, waar een 4-0 zege op Liechtenstein het enige succesje was. Tegen Zweden (1-1), Moldavië (1-1) en Oostenrijk (0-1) won Rusland niet.

De ploeg van bondscoach Fabio Capello (foto) staat daardoor derde in Groep G met vijf punten en is dus nog allerminst zeker van plaatsing voor het EK 2016. Opmerkelijk genoeg presteert de Europees kampioen van 1960 in vriendschappelijke interlands wél goed. De 2-1 zege op Hongarije, die er kwam dankzij goals van Sergei Ignashevich en Aleksandr Kerzhakov, was alweer de vierde overwinning in vijf vriendschappelijke duels in 2014. Als het nergens om gaat presteert Rusland dus wél.

Het meest merkwaardige van alles is echter nog wel dat Capello al maandenlang zijn werk doet zonder salaris te ontvangen. De 68-jarige Italiaan is met 8,5 miljoen euro per jaar de best betaalde bondscoach ter wereld en heeft nog een contract tot en met het WK 2018 in Rusland. De vraag is of Capello dat uitdient. Zelf dreigde hij op te stappen als er niet gauw schot komt in de salariskwestie, terwijl zijn eigen functioneren ook ter discussie staat. Daar zal de zege op Hongarije vermoedelijk weinig aan veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.