Groep G: Oostenrijk slaat aanval Rusland af

Reacties

Rusland heeft in Wenen een teleurstelling moeten slikken. Oostenrijk verstevigde niet alleen de koppositie in Groep G van de EK-kwalificatie, maar vergrootte ook de druk op de Russische bondscoach Fabio Capello. Liechtenstein had een primeur.

Groep G: Oostenrijk slaat aanval Rusland af

Oostenrijk – Rusland 1-0
De druk op Capello was al groot door de teleurstellende resultaten tegen Zweden en Moldavië (beide 1-1). De Italiaanse bondscoach van Rusland voegde daar begin november een extra dimensie aan toe door te wijzen op achterstallige betalingen. 'Betaal me of ik ben weg.'

Maar het bezoek aan Oostenrijk leverde niet het resultaat op om zijn woorden kracht bij te zetten. Rusland was voor rust de bovenliggende partij en via Aleksandr Kokorin met een poging die eindigde op de lat ook het dichtst bij een openingstreffer. Vroeg in de tweede helft verzuimde Denis Cheryshev op zijn beurt oog in oog met de Oostenrijkse keeper Robert Almer te scoren.

In de 73ste minuut volgde voor het ideeënarme Rusland een volgende teleurstelling. De voor Marc Janko ingevallen Rubio Okotie (foto) brak de ban voor de gastheren, al had de treffer een buitenspelluchtje. Door het resultaat in Wenen is de marge tussen koploper Oostenrijk en nummer twee Rusland opgelopen tot vijf punten.

Moldavië – Liechtenstein 0-1
Leichtenstein beleefde in Chisinau een unieke avond. Met dank aan de treffer van Franz Burgmeier in de 74ste minuut werd de eerste zege ooit in een EK-kwalificatieduel geboekt. Het ging ten koste van Moldavië, dat door de nederlaag op de laatste plaats is beland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.