Groep G: Toivonen en Janko eisen hoofdrol op

Reacties

Ola Toivonen heeft Zweden in Groep G een punt bezorgd tegen Rusland. Een vergelijkbare prestatie leverde Marc Janko namens Oostenrijk. Voor beide voormalige Eredivisie-spelers eindigde de avond echter in mineur.

Groep G: Toivonen en Janko eisen hoofdrol op

Zweden – Rusland 1-1
Ola Toivonen zal met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd tegen Rusland. De Zweedse aanvaller was als vervanger van de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic succesvol als diepe spits. Kort na de rust tekende hij op aangeven van Jimmy Durmaz voor de gelijkmaker.

De aanvaller van Stade Rennes deed wat Sebastian Larsson na een klein kwartier had nagelaten. De middenvelder miste een strafschop, al was de redding van keeper Igor Akinfeev een vorm van gerechtigheid, aangezien scheidsrechter Nicola Rizzoli de valpartij van Dormuz verkeerd had ingeschat. Rusland stond op dat moment al op voorsprong. In de tiende minuut opende Aleksandr Kokorin de score met een bekeken schuiver langs voormalig PSV-keeper Andreas Isaksson.

Voor Toivonen was de wedstrijd na 56 minuten voorbij. Een hamstringblessure dwong hem tot een gang naar de zijlijn. De Russen kregen vervolgens de beste kansen het duel alsnog naar zich toe te trekken. Maar dat bleef Zweden bespaard.

Moldavië – Oostenrijk 1-2
Marc Janko speelde een hoofdrol in het team van Oostenrijk. De voormalige spits van FC Twente hielp in Moldavië zijn land aan de eerste zege in de EK-kwalificatiereeks. In de elfde minuut ging hij gemakkelijk naar de grond na licht vasthouden door Ion Jardan, waarna David Alaba de toegekende strafschop benutte.

Janko werd matchwinner dankzij zijn rake kopbal kort na rust. De treffer was noodzakelijk voor de zege, omdat Moldavië na minder dan een half uur dankzij een benutte penalty van Alexandru Dedov op gelijke hoogte was gekomen. Maar ook Janko haalde het einde van de wedstrijd niet. De Portugese scheidsrechter Manuel De Sousa stuurde hem in de 82ste minuut van het veld voor het slaan van keeper Ilie Cebanu.

Liechtenstein – Montenegro 0-0
Peter Jehle en zijn vervanger na ruim een uur Cengiz Bicer waren een te grote sta-in-de-weg voor Montenegro, dat zich stuk beet op de keepers van Liechtenstein. Door het gelijkspel verzuimden de gasten te profiteren van het puntenverlies van Rusland, dat de koppositie moet delen met Montenegro en Oostenrijk. Alle drie landen hebben vier punten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.