Steun Platini en FIFA moeten Capello binnenboord houden

Reacties

Fabio Capello heeft in zijn geschil met de Russische bond steun gekregen van UEFA-baas Michel Platini. Eerder schoot wereldvoetbalbond FIFA de Italiaan indirect al te hulp.

Steun Platini en FIFA moeten Capello binnenboord houden

Sinds de zomer van 2012 is Capello bondscoach van de Russische nationale ploeg, maar afgelopen zomer ontstonden er problemen. Nadat Rusland in de groepsfase van het WK was uitgeschakeld, kreeg Capello geen salaris meer. Begin november luidde hij daarover al de noodklok: hij kondigde aan op het punt van opstappen te staan.

Daarop werd hem beloofd dat het achterstallige salaris in december op zijn rekening zou verschijnen. Dat gebeurde echter niet, waarna afgelopen maandag ook een door de Russische vakbond gestelde deadline afliep. Reden voor Michel Platini om zich in de discussie te mengen. 'Dit lijkt me geen wenselijke situatie', aldus de Franse president van de UEFA.

'Het is slechte publiciteit voor het Russische voetbal, een paar jaar voor het WK 2018 (in Rusland, red.). Ik zou de bond dan ook willen aanraden dit probleem op te lossen', liet Platini op een persconferentie weten. Bondsvoorzitter Nikolai Tolstykh laat op zijn beurt weten dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Hij kreeg al eerder een boete vanwege het conflict, maar nu zou zelfs ontslag en een lange schorsing dreigen.

'We doen er alles aan om dit op lossen', meldde Tolstykh. 'We hebben onlangs wat geld gekregen van de FIFA, dat willen we gebruiken om een deel van de schuld aan Capello af te lossen. Helaas is het bedrag niet hoog genoeg om álles af te betalen.' De Italiaanse trainer is met een jaarsalaris van naar verluidt 8,8 miljoen euro de best verdienende bondscoach ter wereld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.