Groep G: Zweden op koers dankzij Ibrahimovic en Berg

Oostenrijk heeft dankzij Marc Janko een grote stap gezet richting kwalificatie voor het EK 2016. Zweden ligt ook op koers, dankzij een zege op Montenegro.

Zweden – Montenegro 3-1
Zweden, dat tweede staat in Poule G, heeft een gat van vier punten geslagen richting achtervolger Rusland. Met nog vier wedstrijden op het programma ligt de ploeg van trainer Erik Hamrén dus op koers voor deelname aan het EK 2016.

Thuis maakten de Scandinaviërs in de tien minuten voor rust het verschil. Markus Berg opende de score door knap tegendraads in te koppen, alvorens sterspeler Zlatan Ibrahimovic in korte tijd twee keer toesloeg: 3-0. De strafschop waaruit Dejan Damjanovic na rust de 3-1 maakte, kwam te laat voor een spectaculaire comeback.

Rusland - Oostenrijk 0-1
Oostenrijk heeft drie belangrijke punten gepakt op weg naar het EK in Frankrijk. In Rusland maakte voormalig FC Twente-spits Marc Janko in de 33ste minuut het verschil. Toen de bal bleef hangen in het strafschopgebied aarzelde hij geen moment en liet hij doelman Igor Akinfeev kansloos met een fenomenale omhaal: 0-1.

Na deze tegengoal was Rusland even van slag, maar de thuisploeg domineerde het grootste gedeelte van de wedstrijd. Het elftal van bondscoach Fabio Capello verzuimde echter te scoren. De positie van de Italiaan komt daardoor verder onder druk te staan, want Rusland staat in Groep G op een teleurstellende derde plaats met acht punten uit zes wedstrijden. Koploper Oostenrijk heeft het dubbele aantal punten, terwijl Zweden - zoals gemeld - vier punten meer heeft.

Liechtenstein - Moldavië 1-1
Het sprookje van Liechtenstein in deze kwalificatiereeks blijft voortduren. Het dwergstaatje pakte tegen Moldavië opnieuw een punt, waardoor de ploeg van bondscoach Rene Pauritsch zijn totaal op vijf brengt. Dat hadden er zelfs zeven kunnen zijn, maar Moldavië maakte via Gheorghe Boghiu nog gelijk nadat Sandro Wieser voor Liechtenstein de score had geopend: 1-1.