Campbell zoekt ruilvriendje, bizarre save Montoya

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Campbell zoekt ruilvriendje, bizarre save Montoya

• Een flinke portie Panini-plaatjes kopen, maar nét dat ene plaatje dat je zoekt zit er niet tussen. Heel herkenbaar, en het overkwam vandaag aanvaller Joel Campbell (foto boven) van Olympiakos Pireaus en Costa Rica. Hij zag dat zijn landgenoten Bryan Ruiz (PSV) en Alvaro Saborio (Real Salt Lake) hun eigen plaatje al te pakken hadden en dacht: Dat wil ik ook! Om niets aan het toeval over te laten kocht Campbell bij de sigarenboer niet een paar pakjes, maar gelijk een hele doos. Eenmaal thuis kwam hij – na bijzonder lang zoekwerk – erachter dat zijn eigen plaatje er niet tussen zat. Wat een pech. Wie wil er met Joel ruilen?

• De uitdrukking 'met meer geluk dan wijsheid' is wel van toepassing op deze redding van doelman Marcelo Montoya van de Argentijnse club Colón. De sluitpost lijkt van dichtbij kansloos op een snoeiharde knal, maar krijgt de bal vol in zijn gezicht.Ondanks die in your face-redding verloor Colón met 1-0 van Lanús.

• Binnenkort hebben we er in Nederland weer eentje bij. Sander Boschker krijgt namelijk als eerbetoon voor zijn carrière ook een eigen standbeeld bij FC Twente. Maar ons land staat er sowieso goed op als het gaat om het aantal voetbalstandbeelden.

Onderzoek van de Universiteit van Sheffield heeft namelijk uitgewezen dat van de meer dan 350 voetbalbeelden ter wereld er liefst 23 in Nederland staan. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het merendeel te zien is in de Zeister bossen, waar bij het KNVB-hoofdkantoor er twaalf staan van de hand van kunstenares Corry Ammerlaan-Van Niekerk.

Johan Cruijff kan twee keer zijn eigen beeltenis terugzien, een schamel aantal als je het afzet tegen de zes standbeelden van Pelé die de wereld rijk is. Klik hier om de eerste database van voetbalstandbeelden rustig door te nemen, en om te zien waar Guus Hiddink staat. Nee, niet in Zuid-Korea...

• Waar hebben we dit eerder gezien? Paul Connolly , speler van Crawley Town, had zichzelf dinsdagavond niet meer in de hand tijdens het League One-duel met Brentford. De verdediger kreeg het aan de stok met een supporter en liet er geen gras over groeien. Oh ja, datzelfde overkwam Eric Cantona in januari 1995 bij Manchester United in het uitduel met Crystal Palace.

'Zijn bezoek maakte me erg blij. Hij heeft zijn excuses aangeboden'
Dat zegt Koen Casteels nadat Adrian Ramos, volgend seizoen te zien in het shirt van Borussia Dortmund, op bezoek is geweest in het ziekenhuis in Berlijn. De Belgische doelman van 1899 Hoffenheim brak onlangs een scheenbeen na een botsing met de spits van Hertha BSC. Daarmee zag Casteels zijn WK-droom in duigen vallen.

• Omdat het zo'n heerlijke actie is! Aan de stand kon Neymar niets veranderen, maar de miljoenen kijkers over de hele wereld zullen gniffelend voor de buis hebben gezeten bij het bekijken van deze panna van de Brazilaanse aanvaller van Barcelona.

Sascha Ernst had voor enkele miljoenen bij de Turkse club Trabzonspor aan de slag kunnen gaan. Tenminste, bijna dan. De Duitse amateur-doelman ontving begin maart een WhatsApp van een Turkse zaakwaarnemer. Echter, dat bericht was niet aan hem gericht, maar aan Hannover 96-aanvaller Mame Diouf. Dat de keeper van SV Matzenberg (tiende niveau in Duitsland) kan onderhandelen, is inmiddels duidelijk. Ernst, kennelijk in het bezit van een oud telefoonnummer van Diouf, kreeg aanvankelijk een salarisaanbieding van twee miljoen euro. Maar na wat loven en bieden kon Ernst of Diouf (het is maar hoe je het bekijkt) ruim zeven miljoen per jaar verdienen, een auto van de club rijden en een geschikt onderkomen uitzoeken.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.