Bundesliga is als pizza, verzoek met olympische knipoog

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bundesliga is als pizza, verzoek met olympische knipoog

'De Champions League is als een heerlijk diner in een mooi restaurant, de Bundesliga is een dagelijkse maaltijd zoals een pizza of een hamburger'
• De Spaanse trainer Josep Guardiola maakt een bijzondere vergelijking om het verschil van de niveaus waarop zijn Bayern München acteert, duidelijk te maken aan de smulpapen.

• De Olympische Spelen leven ook onder de heren voetballers in de Eredivisie, zo lezen we op het twitter-account van FC Groningen-middenvelder Rasmus Lindgren.

'Mario Balotelli is niet te coachen, hij is een soort vergif voor de spelersgroep. Ik zag woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid hoe hij de autoriteit van Clarence Seedorf ondermijnde. Hij wilde bijna niet van het veld vanwege de schouderblessure. De trainer moest hem bijna een reprimande geven.'
• Aan het woord Frank Leboeuf. De vijftigvoudig Frans international en voormalig speler van onder meer Chelsea en Olympique Marseille is allerminst onder de indruk van AC Milan–spits Balotelli.

• Diego Armando Maradona (53) staat voor een rentree op de velden. De Argentijnse wereldster stopte in 1998 als actieve voetballer na een loopbaan vol hoogtepunten (en dieptepunten) maar zou nu op het punt staan in de Argentijnse vijfde divisie een rentree te maken. Een en ander zou zijn om Deportivo Riestra te helpen. Bij die club is een vriend van Maradona werkzaam. Bekijk in bovenstaand filmpje de verrichtingen van Maradona in samenwerking met niemand minder dan Robin van Persie. Beiden troffen elkaar onlangs in Dubai waar Manchester United een trainingskamp had belegd en bezoek kreeg van de regelmatig in het Midden-Oosten opduikende Maradona

• Shrewsbury Town heeft een nieuwe manager gepresenteerd: Michael Jackson, inderdaad een naamgenoot van de overleden zanger. Er zit muziek in dat elftal!

• Bij Southampton zijn ze in olympische sferen • Of beter gezegd: into Curling • Jack Cork is de steen  en Jay Rodriguez is de veger • Of het Premier League-duo voor een medaille zou kunnen gaan is overigens zeer de vraag gezien de vertoonde poging •

• Het zal je gebeuren.  Met Godoy Cruz win je ten overstaan van 50.000 River Plate-fans bij de Argentijnse grootmacht door de winnende 1-2 van Julio Rodriguez in de slotseconde.  Die goal kwam ploeggenoot Leandro Grimi duur te staan: hij kreeg een stuk hout tussen de schouderbladen. River wacht een flinke boete. Bekijk hierboven het filmpje.

'Ik wil mijn team in de stijl van Guus Hiddink en Louis van Gaal laten voetballen'
• Voormalig Ajacied Mido heeft volop ambities als trainer van het Egyptische Zamalek. Hij spreekt op de website van de FIFA ook de ambitie uit ooit aan het roer te staan van een Europese topclub.

'Ik zou geen nee zeggen tegen Juventus of Internazionale.'
Gennaro Gattuso bezorgt de gemiddelde AC Milan-fan bijna een hartaanval. De robuuste middenvelder groeide vanaf 1999 in dertien jaar uit tot clubicoon, maar zou na zijn vertrek bij Palermo best als trainer voor een van de rivalen willen werken.

'Ik ben zeker niet blij met het ontslag van Bert van Marwijk, nu is alles weer overhoop gehaald.'
• Borussia Dortmund-coach Jürgen Klopp is de eerste tegenstander van HSV na het ontslag van trainer Bert van Marwijk. Klopp weet niet wat hij moet verwachten nu opvolger Mirko Slomka aan het roer staat in Hamburg

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.