Buffon en Marchisio: 'Alle credits voor Conte'

Reacties

Ondanks een succesperiode, met landstitels in 2012, 2013 én 2014, liet Antonio Conte zijn contract bij Juventus ontbinden. Gianluigi Buffon en Claudio Marchisio betreuren het vertrek van hun coach. 'Bedankt, dat is alles wat ik kan zeggen.'

Buffon en Marchisio: 'Alle credits voor Conte'

'Als ik hem goed heb begrepen, wilde hij uit zichzelf vertrekken', probeerde Buffon (links op foto) in een gesprek met Sky Italia zijn uittredende trainer te begrijpen.

'Maar ik heb zelf nog niet met hem gesproken, dus zijn vertrek kwam voor mij als een verrassing. We verliezen in iedere geval een grote trainer, die alle credits verdient voor wat wij de laatste drie jaar hebben bereikt', vervolgde de doelman.

Ook Claudio Marchisio was vol lof over Conte. 'Bedankt!', schreef de 28-jarige middenvelder op zijn Facebook-account. 'Ook nadat hij deze beslissing heeft genomen, kan ik hem alleen maar bedanken. Hij heeft ons niet alleen overwinningen bezorgd, maar boven alles heeft hij ons getransformeerd in een geweldig team na al die mindere jaren die Juventus heeft gekend.'

Vooruitkijkend is Buffon niet desperaat. 'We weten nog niet wie Conte op zal volgen, maar we weten wel dat de belangrijkste spelers bij de club blijven', blikt de Italiaanse doelman alvast vooruit op het komende seizoen.

Massimiliano Allegri lijkt de grootste kanshebber om Antonio Conte op te volgen bij Juventus.
Massimiliano Allegri lijkt de grootste kanshebber om Antonio Conte op te volgen bij Juventus.

Niet alleen de namen van Massimiliano Allegri, Roberto Mancini en Luciano Spalletti zijn gevallen als mogelijke opvolgers van de succescoach. Ook Zinedine Zidane lijkt een kanshebber om de vacante functie van hoofdcoach in Turijn op te vullen. De Fransman heeft zijn handen echter niet vrij, aangezien hij deze zomer werd aangesteld als trainer van het B-team van Real Madrid.  Italiaanse media zien Allegri als dé topkandidaat om Conte op te volgen. Hij zou spoedig een tweejarig contract ondertekenen bij de Oude Dame.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.