Zidane aan de slag bij Real Madrid Castilla

Reacties

Zinedine Zidane gaat volgend seizoen aan de slag als trainer van Real Madrid B. De Fransman was afgelopen seizoen de rechterhand van Carlo Ancelotti bij De Koninklijke, maar begint nu aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke.

Zidane aan de slag bij Real Madrid Castilla

Zidane haalde vorig jaar de trainerspapieren die nodig zijn om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. De voormalige wereldspeler van Girondins de Bordeaux, Juventus en Real Madrid start zijn trainersloopbaan in de Segunda Division B, de competitie waarin Real Madrid Castilla acteert.

Afgelopen seizoen degradeerde de beloftenploeg van Real Madrid van de Segunda Division A naar de Segunda Division B. Daarmee kiest Zidane voor de geleidelijke weg, terwijl hij ook de kans kreeg om elders op het hoogste niveau aan de slag te gaan. Zijn oude club Girondins de Bordeaux sprak met Zidane als mogelijke opvolger van trainer Francis Gillot, maar kwam uiteindelijk niet tot een akkoord.

'Helaas konden we het niet aantrekkelijk genoeg maken voor hem', aldus Jean-Louis Triaud, de voorzitter van Bordeaux. De Franse club heeft inmiddels een opvolger gevonden voor Gillot. Oud-international Willy Sagnol begint in de beroemde wijnstreek aan zijn eerste trainersklus.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.