Bordeaux krijgt ja-woord Sagnol na 'nee' van Zidane

Reacties

Girondins Bordeaux heeft in Willy Sagnol een opvolger gevonden voor Francis Gillot. Voor de 37-jarige oud-international wordt het zijn eerste klus als clubtrainer.

Bordeaux krijgt ja-woord Sagnol na 'nee' van Zidane

Sagnol tekent voor twee jaar bij Bordeaux, dat met een zevende plaats voor het tweede jaar op rij naast Europees voetbal greep. Veel ervaring als trainer neemt hij niet mee. De oud-international, die in 2009 moest stoppen vanwege achillespeesproblemen, kan alleen bogen op zijn ervaring dit seizoen als bondscoach van de Franse beloftes.

Met Sagnol debuteert er een Franse oud-international als trainer in Ligue 1. Mogelijk krijgt hij navolging van Zinedine Zidane. Die wees de aanbieding af om bij Bordeaux zijn trainerscarrière te beginnen. Zizou, die nu werkzaam is bij Real Madrid als assistent, wordt in verband gebracht met AS Monaco. De Monegasken hebben een vacature na het wegsturen van Claudio Ranieri.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.