Zidane als hulpcoach van Ancelotti weer in schijnwerpers

Carlo Ancelotti maakte woensdag bij zijn presentatie bekend dat hij als trainer van Real Madrid assistentie zal krijgen van Zinedine Zidane. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar in 1998 en 2000 was op de achtergrond al betrokken bij het technisch beleid van De Koninklijke.

Zidane als hulpcoach van Ancelotti weer in schijnwerpers

Zo had Zidane een groot aandeel in het aantrekken van Raphaël Varane. De talentvolle Franse verdediger kwam in de zomer van 2011 voor circa tien miljoen euro over van RC Lens en is op twintigjarige leeftijd al uitgegroeid tot steunpilaar in de Madrileense defensie.

Komend seizoen zal Zidane naast Ancelotti en diens andere assistent Paul Clement plaatsnemen op de bank. De 41-jarige Fransman zal als cultuurbewaker actief worden betrokken bij de technische staf van Ancelotti. Aanvankelijk leek Zidane een rol achter de schermen te gaan bekleden als technisch directeur, maar nu treedt hij toch weer in de schijnwerpers.

JuventusEerder werkte de voormalige Franse spelmaker bij Juventus ook al samen met Ancelotti, die tussen 1999 en 2001 trainer was in Turijn. Ancelotti kijkt uit naar hun hernieuwde samenwerking. 'Zidane heeft besloten een trainersrol te gaan bekleden. Ik ben blij dat ik met hem kan gaan samenwerken. Hij zal een goede hulptrainer zijn. Helaas kan hij niet meer meespelen.'

Het lijkt erop dat Zidane zichzelf wil klaarstomen voor een toekomstige functie als hoofdtrainer. Voorzitter Florentino Pérez vindt het daarvoor voorlopig nog te vroeg. 'Dat is iets wat we overwegen, maar als eerste stap is het op z'n zachtst gezegd wat riskant. Hij zal eerst moeten harden in het trainersvak.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen