Brugge maakt het onnodig spannend tegen Gent

Adrie Koster heeft met Club Brugge de druk op zijn functioneren enigszins kunnen verlichten door een overwinning op AA Gent. Blauw-Zwart leek op een simpele zege af te stevenen, maar maakte het nog onnodig spannend: 3-2.

Brugge maakt het onnodig spannend tegen Gent

Door doelpunten van Dorge Kouemaha, Karel Geraerts en Ronald Vargas ging Brugge na een halfuur spelen riant met 3-0 aan de leiding. In plaats van door te drukken ging het elftal van Koster echter achterover leunen en riep de ploeg zo het onheil over zich af.

Na slap optreden van Ryan Donk kon Yassine El Ghanassy de aansluitingstreffer maken. In de tweede helft bracht Bernd Thijs de spanning helemaal terug. Zijn vrije trap betekende na ruim een uur op de klok de 3-2.

In het laatste halfuur bleef Brugge met hangen en wurgen overeind, waardoor de ploeg enigszins de aansluiting houdt met de bovenste ploegen. Al bedraagt de achterstand op koploper Racing Genk al tien punten.

Bovendien nam Koster met zijn elftal wraak voor de 6-2 oorwassing waarmee Gent vorig seizoen Brugge in de play-offs tot de derde plaats veroordeelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen