Groep D: doelpunt Donk helpt tiental Club Brugge niet

Club Brugge was door een vroege rode kaart niet opgewassen tegen Villarreal. PAOK Saloniki wees Dinamo Zagreb terug.

Villarreal-Club Brugge 2-1 Na 42 minuten leek er voor Club Brugge tegen Villarreal weinig eer meer te behalen. Trainer Adrie Koster zag nog binnen een half uur aanvaller Ronald Vargas na een vermeende elleboogstoot vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Villarreal had een klein kwartier nodig om de numerieke meerderheid uit te buiten. Uit een voorzet van Joan Capdevilla maakte Giuseppe Rossi de 1-0.

Onverwacht kwam Club Brugge nog voor rust langszij. Ryan Donk tikte uit een vrije trap van Jonathan Blondel de bal in het lege doel. In de tweede helft hield Club Brugge deze score tien minuten vast. Villarreal greep de winst dankzij Gonzalo Rodríguez, want meer leverde het eenrichtingsverkeer verder niet op. PAOK Saloniki-Dinamo Zagreb 1-0 Vladimir Ivic maakte in de 56ste minuut de enige treffer voor PAOK Saloniki tegen Dinamo Zagreb. Dankzij de zwaarbevochten overwinning heeft de Griekse formatie met vier punten verzameld en gaat het aan de leiding in Groep D.