Breitenreiter: 'Ik twijfel geen moment aan Huntelaar'

Reacties

Voor Klaas-Jan Huntelaar lonkt donderdag in de Europa League een nieuwe mogelijkheid om zijn vijftigste Europese doelpunt te maken. De 32-jarige spits van Schalke 04 staat voorafgaand aan het uitduel met Sparta Praag echter al meer dan een maand droog.

Breitenreiter: 'Ik twijfel geen moment aan Huntelaar'

Huntelaar scoorde voor het laatst namens Schalke 04 in het EL-duel van 1 oktober met Asteris Tripolis. Sindsdien was de reserve-aanvoerder van Die Königsblauen in vier opeenvolgende wedstrijden ondanks een aantal goede mogelijkheden niet trefzeker, terwijl de confrontaties met Hertha BSC (op de bank) en Sparta Praag (geblesseerd) aan hem voorbij gingen.

Mede doordat Huntelaar het vizier de laatste tijd niet op scherp heeft staan, ging de ploeg van trainer André Breitenreiter zowel in de competitie als in het toernooi om de DFB-Pokal onderuit tegen Borussia Mönchengladbach en hield het gepromoveerde FC Ingolstadt een punt over aan de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag (1-1). Breitenreiter blijft echter pal achter zijn spits staan.

Klaas-Jan Huntelaar kreeg de bal zaterdag niet langs Ingolstadt-doelman Ramazan Özcan.
Klaas-Jan Huntelaar kreeg de bal zaterdag niet langs Ingolstadt-doelman Ramazan Özcan.

'Ik twijfel er geen moment aan dat Klaas-Jan Huntelaar een echte doelpuntenmaker is, die dat al vele jaren heeft bewezen. Hij heeft eindeloos veel doelpunten gemaakt en is een op-en-top-prof', vertelde de trainer van Schalke 04 tijdens een persconferentie. 'Hetzelfde geldt voor Franco di Santo, die nog volop in ontwikkeling is, maar in Bremen ook al heeft bewezen dat hij de dubbele cijfers kan halen.'

Breitenreiter is daarom ook niet van plan zijn spitsenduo uit elkaar te halen. 'Natuurlijk is het een feit dat wij onze kansen in de Bundesliga momenteel niet benutten. Maar in de Europa League hebben ze in drie wedstrijden gezamenlijk zeven goals gemaakt en hebben ze laten zien dat ze goed kunnen samenwerken. Ik zal het geloof in onze spitsen niet opgeven.'

Wellicht vormt de Europa League voor Huntelaar en Di Santo het ideale intermezzo. Schalke verdedigt donderdag tegen Sparta Praag de koppositie in Groep K. Als de Oranje-international in Tjsechië doel treft, schaart hij zich in een select gezelschap spelers dat vijftig keer scoorde. Ook nadert hij Henrik Larsson (40 goals, Huntelaar 33) op de all time-topscorerslijst van de UEFA Cup/Europa League.

Spelers met vijftig treffers of meer in Europees verband
Cristiano Ronaldo* 85
Lionel Messi* 80
Raúl 77
Filippo Inzaghi 70
Andriy Shevchenko 67
Gerd Müller 62
Ruud van Nistelrooy 62
Thierry Henry 59
Henrik Larsson 59
Eusébio 56
Alessandro Del Piero 54
Alfredo Di Stéfano 50
Didier Drogba 50
* Nog actief in Europa
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.