Braziliaans avontuur lonkt voor bij Celtic geflopte Kazim

Reacties

Colin Kazim-Richards lijkt na een half seizoen alweer te vertrekken bij Celtic. De spits scoorde slechts één keer in elf optredens en lijkt geen toekomst te hebben in Glasgow. Coritiba biedt mogelijk uitkomst.

Braziliaans avontuur lonkt voor bij Celtic geflopte Kazim

Valdir Barbosa, technisch directeur van de Braziliaanse club, bevestigt in gesprek met Radio Transamerica Curitiba dat hij bezig is met het op huurbasis binnenhalen van de 29-jarige Kazim-Richards. 'Hij arriveert dinsdag in Brazilië. Zijn vrouw is afkomstig uit Brazilië en daarom ziet hij het wel zitten om voor onze club te komen spelen. Hij is zeker een interessante speler.'

Kazim-Richards verruilde Feyenoord in januari voor Celtic, omdat hij in Rotterdam-Zuid door zijn magere prestaties op het veld en zijn gedrag buiten de lijnen niet meer welkom was. Op 30 april maakte de 37-voudig international van Turkije tegen Hearts zijn enige doelpunt in de Schotse competitie. De laatste drie competitieduels ontbrak hij in de wedstrijdselectie.

Bij Coritiba, uitkomend op het hoogste niveau in Brazilië, heeft men bij Alex (38) informatie ingewonnen over Kazim-Richards. De inmiddels gestopte aanvallende middenvelder speelde bij Fenerbahçe enkele jaren samen met de fysiek sterke spits en heeft met trainer Gilson Kleina over Kazim-Richards gesproken.

'Hij vroeg me wat voor speler hij was in Turkije en daar heb ik antwoord op gegeven. Ik heb hem al jaren niet meer zien spelen, dus ik weet niet hoe hij er nu voor staat. Het is hopen dat hij fit is. Aan zijn karakter zal het niet liggen', aldus Alex, die de jeugdopleiding doorliep bij Coritiba en zijn carrière ook bij die club afsloot in 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.