Celtic kan dankzij primeur Kazim-Richards titelfeest plannen

Reacties

Alleen een wonder kan het vijfde kampioenschap op rij van Celtic nog voorkomen. Door een overwinning bij Heart of Midlothian zijn The Bhoys officieus zeker van de landstitel: 1-3. Als achtervolger Aberdeen om 16.00 uur punten verspeelt tegen Motherwell kan de champagne al ontkurkt worden.

Celtic kan dankzij primeur Kazim-Richards titelfeest plannen

Uitgerekend Colin Kazim-Richards hielp Celtic op weg in Edinburgh. De ex-spits van Feyenoord nam in de zeventiende minuut een voorzet aan op zijn borst en knalde overtuigende raak in de korte hoek. De openingstreffer was een primeur voor Kazim-Richards, want hij had nog niet gescoord in de Schotse competitie.

Daarmee zat Celtic snel in een zetel, maar een andere voormalig spits uit de Eredivisie trok de stand gelijk. Vitesse-huurling Abiola Dauda tekende voor de 1-1 na een knappe solo. Celtic herstelde zich knap van deze tegenslag. Doelpunten van Patrick Roberts en Leigh Griffiths leverden alsnog drie punten op: 1-3.

Door de zege op Hearts heeft Celtic een marge van twaalf punten naar nummer twee Aberdeen, dat nog vier duels op het programma heeft staan. Gezien het superieure doelsaldo van de ploeg van de vertrekkende manager Ronny Deila is de titel van Celtic eigenlijk al een feit. Mocht Aberdeen vanmiddag winnen van Motherwell, dan kunnen The Bhoys volgende week op het eigen Celtic Park het kampioenschap veiligstellen. Uitgerekend Aberdeen is dan de opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.