Deila kondigt afscheid aan bij Celtic na verloren Old Firm

Reacties

Celtic kan op zoek naar een nieuwe manager. De Noor Ronny Deila heeft laten weten dat hij de Schotse kampioen komende zomer verlaat.

Deila kondigt afscheid aan bij Celtic na verloren Old Firm

De veertigjarige Deila kondigt zijn afscheid op een saillant moment aan. Zondag werd de regerend kampioen namelijk door Rangers FC na penalty's uit het toernooi om de Schotse beker geknikkerd. En nu laat hij op de clubsite doorschemeren dat die verloren Old Firm best wel eens de druppel zou kunnen zijn. 'Er zijn wat teleurstellingen geweest en momenten waarop we niet bereikt hebben wat we hoopten.'

Deila was twee jaar in dienst van Celtic en zag in die periode de Nederlanders Virgil van Dijk (Southampton) en Derk Boerrigter (contract ontbonden) bij de club vertrekken. Met Nadir Çiftçi werd een andere oude bekende uit de Eredivisie al na een halfjaar op huurbasis gestald bij Eskisehirspor en ook de komst van Feyenoorder Colin Kazim-Richards bleek geen doorslaand succes.

Deila had bij afwezigheid van rivaal en concurrent Rangers FC, vier jaar geleden teruggezet naar het vierde niveau, lekker kunnen huishouden op nationaal niveau. Met een landstitel en een League Cup is de oogst met twee van de vijf mogelijke prijzen mager. In de Europa League werden The Bhoys laatste in een poule met Ajax.

Wel kan binnenkort waarschijnlijk de landstitel worden geprolongeerd, want de voorsprong op Aberdeen bedraagt acht punten met nog vijf duels te gaan. Volgend seizoen maakt Rangers FC zijn rentree op het hoogste podium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.