Rangers keert als kampioen terug in Premiership

Reacties

Rangers heeft zich dinsdagavond gekroond tot kampioen van het Schotse Championship. Door een 1-0 overwinning op Dumbarton is de roemruchte club niet meer te achterhalen door concurrenten Falkirk en Hibernian.

Rangers keert als kampioen terug in Premiership

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van James Tavernier, die vijf minuten na rust trefzeker was. Dumbarton, de nummer acht van de tweede klasse van Schotland, was in de laatste veertig minuten niet in staat om nog voor een stunt te zorgen, waardoor Rangers de titel pakte en voor het eerst sinds 2012 terugkeert op het hoogste niveau.

Slechts twee spelers bleven Rangers trouw sinds het faillissement in 2012 en de herstart in de vierde divisie: Berrie McKay en Lee Wallace. Beide spelers zijn zeker van een basisplaats bij de gevallen topclub, die volgend seizoen dus terugkeert op het hoogste niveau van Schotland. Dat geldt ook voor Kenny Miller. De 36-jarige Schotse spits keerde in 2014 terug bij de club die hij al drie periodes eerder had gediend.

Met de terugkeer van 54-voudig kampioen Rangers wordt ook de Old Firm, een van de beroemdste derby's ter wereld, volgend seizoen weer afgewerkt in de competitie. Na het verdwijnen van Rangers van het hoogste niveau werd aartsrivaal Celtic vier keer op rij kampioen in Schotland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.