Van Bronckhorst: 'Vertrek Kazim-Richards oorzaak terugval'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst heeft een opmerkelijke reden opgevoerd voor de ineenstorting van Feyenoord na de winterstop: het vertrek van Colin Kazim-Richards naar Celtic. Ook was de trainer van Feyenoord lovend over de nieuwe spits, Michiel Kramer.

Van Bronckhorst: 'Vertrek Kazim-Richards oorzaak terugval'

Kazim-Richards was niet langer te handhaven in De Kuip nadat hij een journalist had beledigd. De schorsing en de uiteindelijke transfer van de Engelse Turk vielen samen met de reeks van zeven nederlagen op rij van Feyenoord in de Eredivisie. Volgens Van Bronckhorst was dat geen toeval. De 29-jarige spits vertolkte een belangrijke rol in de spelersgroep.

'Daarom is zijn vertrek een van de oorzaken van de terugval', tekende de NOS op uit de mond van Van Bronckhorst tijdens diens persconferentie van vrijdag in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. 'Daar denk ik nog vaak aan terug. Die periode gaan we na dit seizoen nog beter analyseren. Voor mij persoonlijk is de slechte periode een belangrijke leerfase geweest.'

Inmiddels heeft Feyenoord de draad weer opgepakt met zes overwinningen op rij. Kramer, de opvolger van Kazim-Richards in de spits, was in die serie bij vijf van de zes openingsgoals betrokken; twee keer als aangever, drie keer als doelpuntenmaker. Tot vreugde van Van Bronckhorst. 'Ik zie Michiel groeien. Hij staat op dertien goals en is steeds meer van waarde in ons veldspel'

Kramer kan zaterdagavond tegen FC Groningen ook in De Kuip laten zien dat hij steeds belangrijker wordt voor de Rotterdammers. Met scoren in thuiswedstrijden heeft de van ADO Den Haag afkomstige spits immers de nodige moeite. Dat deed hij dit seizoen pas vier keer (inclusief het bekerduel met AZ). Als Feyenoord wint, kan het de derde plaats in de Eredivisie verder verstevigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.