Brandão ontloopt lange celstraf na kopstoot tegen Motta

Reacties

De Braziliaanse spits Brandão ontloopt een zware gevangenisstraf voor de kopstoot die hij begin dit seizoen na afloop van het duel tussen SC Bastia en Paris Saint-Germain in de catacomben uitdeelde aan Thiago Motta.

Brandão ontloopt lange celstraf na kopstoot tegen Motta

De 34-jarige Brandão hoorde de openbaar aanklager donderdag een voorwaardelijke celstraf van acht maanden eisen en een boete van vijftienduizend euro. Het oordeel van de rechter kwam daarmee niet overeen: hij legde de Braziliaan een gevangenisstraf van één maand op een boete van twintigduizend euro.

De kans dat Brandão, die ergernis wekte door niet aanwezig te zijn bij de zitting wegens een blessure, daadwerkelijk de cel in gaat is echter klein. De rechter voegde eraan toe dat strafvermindering mogelijk is, als de voormalige speler van onder meer Shakhtar Donetsk, Olympique Marseille en Saint-Étienne akkoord gaat met een taakstraf. Het kamp-Brandão kondigde aan waarschijnlijk niet in beroep te gaan.

De kans dat Bastia in februari weer over de recidivist kan beschikken, lijkt daardoor groot. Over drie maanden heeft de 1 meter 89 lange centrumspits de schorsing voor een half jaar van de Franse bond uitgezeten. Sinds het duel met PSG tijdens de tweede speelronde gingen al twaalf wedstrijden aan hem voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.