Bastia legt recidivist Brandão geen sanctie op

Reacties

SC Bastia treft geen maatregelen naar aanleinding van het kopstoot-incident met Brandão na afloop van het competitieduel met Paris Saint Germain. Dat maakt de Franse club maandag bekend.

Bastia legt recidivist Brandão geen sanctie op

Brandão zorgde zaterdag met een kopstoot voor de nodige beroering na afloop van het duel Paris Saint-Germain-SC Bastia. Het slachtoffer Thiago Motta hield een gebroken neus over aan het voorval. Toch is de clubleiding van Bastia niet van plan om actie te ondernemen. 'Wij wijzen simpelweg op het feit dat beide partijen fout zaten', luidt het statement.

'Het was onacceptabel gedrag van zowel de spelers van PSG als die van Bastia. De hele wedstrijd werd er geprovoceerd. We veroordelen de actie van Brandão ten zeerste, maar los van de onderzoeken leggen wij geen enkele sanctie op naar aanleiding van deze zaak.'

Overigens was Motta niet het enige het slachtoffer van de Braziliaan. Gregory van der Wiel heeft een fractuur in een rugwervel overgehouden aan een duel met Brandão. De aanvaller van SC Bastia raakte de rechtsback met een knie in de rug. Hoe lang de 26-jarige ex-Ajacied aan de kant staat is nog niet bekend.

PSG meldt in een statement op de clubwebsite verrast te zijn dat Bastia geen actie onderneemt, maar zegt de zaak verder aan de Franse tuchtcommissie te laten. Wel wordt aangegeven dat het gewelddadige en ontoelaatbare gedrag in de ogen van PSG bestraft moet worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.