Bouma houdt zich fit op vertrouwde grond in Helmond

Wilfred Bouma traint vanaf volgende week mee bij Helmond Sport. Woensdagochtend maakte de ex-international en voormalige speler van PSV en Aston Villa daarover afspraken met de leiding van de Jupiler League-club.

Bouma houdt zich fit op vertrouwde grond in Helmond

De 35-jarige Bouma zag enkele maanden geleden zijn aflopende verbintenis bij PSV niet verlengd worden, maar wil zelf nog niet aan stoppen denken. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever houdt de uit Helmond afkomstige verdediger zijn conditie op peil bij de ploeg van trainer Eric Meijers.

Een contract is vooralsnog niet voor de hand liggend. 'Wilfred heeft gevraagd of hij mee kon trainen om fit te blijven. En uiteraard willen wij Bouma inlijven, maar hij hoopt op een grotere club', aldus technisch directeur Mario Captein in gesprek met Voetbal International.

'Het ligt dus niet voor de hand dat hij voor ons gaat voetballen. Al weet je het natuurlijk nooit. Voor ons zou het fantastisch zijn, ook omdat Bouma een echter Helmonder is', zegt Captein.

Bouma keerde in de zomer van 2010 na zijn avontuur bij Aston Villa terug naar PSV. In zijn laatste drie seizoenen speelde de verdediger 76 competitieduels, waarin hij vier keer tot scoren kwam. (Jarno Verweij)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen