Bouma: 'Moest wennen aan gedrag jongere jongens PSV'

Een reeks aan incidenten, een tot het kookpunt stijgende kampioensdruk en het inschakelen van enkele gedragsdeskundigen die de PSV-selectie onder de loep nemen. Wilfred Bouma (34) maakt het in zijn tweede PSV-tijdperk allemaal van dichtbij mee. De routinier stelt zich in een interview met Voetbal International kritisch op naar zijn club.

Bouma: 'Moest wennen aan gedrag jongere jongens PSV'

De cruciale topper van zondag in eigen huis tegen Ajax - waarbij Bouma overigens wegens een liesblessure moet toekijken - kan voor de Eindhovenaren het seizoen maken of breken. Bij verlies groeit het gat met Ajax naar zes punten, bij winst is PSV de nieuwe koploper. Blijdschap en verdriet liggen dicht bij elkaar in een seizoen waarin de PSV-selectie door de nodige incidenten toch al veel kritiek krijgt.

'Ik heb na mijn terugkeer uit Engeland erg moeten wennen aan de manier waarop de jonge knapen zich in de groep opstelden', doelt Bouma op de mondige jongelingen, die nóg jonger zijn dan de talenten uit zijn eerste PSV-periode.

'Maar in deze groep zit echt wel wat corrigerend vermogen', is de routinier niet alleen maar kritisch. 'Alleen niet zo veel als zeven, acht jaar geleden. Ik had vroeger regelmatig een weerwoord als een van de ervaren spelers mij op m'n donder gaf. Ik besefte wel heel goed dat je op een bepaald moment je mond moest houden en moest luisteren. Correctie moet je toelaten.'

Bouma was dit seizoen getuige toen verdediger Marcelo aanvoerder Mark van Bommel aanvloog na goed bedoelde kritiek. 'Ik merk dat in deze tijd spelers moeite hebben om onderscheid te maken tussen een vervelende opmerking en opbouwende kritiek. Dat is jammer. We willen alleen maar zoveel mogelijk prijzen winnen.' (Thijs Slegers) Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het uitgebreide interview met Wilfred Bouma, waarin hij onder meer ingaat op de ontslagbrief die hij als clubman pur sang op de mat zag ploffen. Bestel in onze webshop VI nr. 15, die vanaf woensdag in de winkel ligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen