Record brengt Bouma in kielzog Blind en Van de Kerkhof

Wilfred Bouma is donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli aan zijn 76ste Europese wedstrijd voor PSV begonnen. Daardoor laat de verdediger oud-speler Jan Heintze achter zich.

Record brengt Bouma in kielzog Blind en Van de Kerkhof

De Deense linksback kwam in de periode 1983-1993 en 1999-2002 tot 75 Europese optredens namens PSV en mocht zich lang recordhouder noemen. Afgelopen seizoen werd hij echter achterhaald door Bouma.

Bouma speelde 36 van zijn huidige 76 internationale duels voor PSV in het hoofdtoernooi van de Champions League, vier in de voorronden van het miljoenentoernooi, 34 in het UEFA Cup-toernooi/Europa League en twee in de voorronden ervan. Hij maakte vijf doelpunten in al die wedstrijden.

In de historie van het Nederlandse Europa Cup-voetbal speelden alleen Danny Blind en Willy van de Kerkhof nóg meer Europese duels namens vaderlandse clubs. Blind kwam tot 84 duels in dienst van Ajax en Sparta Rotterdam, terwijl Van de Kerkhof zijn 84 wedstrijden in de shirts van PSV en FC Twente afwerkte. <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's