Advies Advocaat leidt tot nieuwe PSV-aanbieding Bouma

Wilfred Bouma kreeg vorige week zoals verwacht een ontslagbrief, maar tegelijkertijd ook de mededeling dat PSV niet definitief van hem af wil. De club zal hem op korte termijn voorstellen voor één jaar bij te tekenen.

Advies Advocaat leidt tot nieuwe PSV-aanbieding Bouma

Omdat de clubleiding ervoor koos hem formeel te ontslaan, kan de 34-jarige Helmonder een verlaagde aanbieding worden gedaan. Bouma zelf, die Timothy Derijck recent uit de basis speelde, liet eerder al weten nog niet te willen stoppen.

Trainer Dick Advocaat adviseert PSV verder te gaan met de modelprof. 'Bouma is met zijn ervaring en instelling een ideale kracht in de selectie', aldus de coach in Voetbal International over de linksbenige verdediger, die tot dusver dertien keer in de basis stond in de Eredivisie.

Mocht Bouma daadwerkelijk bijtekenen, dan begint hij na de zomer aan zijn veertiende seizoen voor PSV. Eerder speelde hij in periodes 1994-1997 en 1999-2005 al voor de Eindhovenaren. Mede daardoor is hij de PSV'er met de meeste Europese duels achter zijn naam: 78. Tussendoor kwam Bouma uit voor Aston Villa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen