Blunders Reina tegen Juve verpesten basisrentree Milik

Juventus heeft dinsdagavond een grote stap gezet richting de finale van de strijd om de Coppa Italia.  In eigen huis werd Napoli, waar doelman Pepe Reina een uiterst ongelukkige avond beleefde,  met 3-1 aan de kant gezet. De return in Napels staat pas voor woensdag 5 april op het programma.

Bij Napoli was een basisplaats ingeruimd voor Arek Milik, die voor het voor het eerst sinds zijn zware knieblessure in oktober mocht starten aan een wedstrijd. De voormalig Ajacied speelde een anonieme eerste helft, tot hij met een subliem hakballetje een vloeiende aanval verlengde. Uiteindelijk belandde de bal bij José Callejón, die op de rand van buitenspel de 0-1 binnentikte.  Lang konden de Napolitanen niet genieten van hun voorsprong, want  net na rust mocht Juventus-aanvaller Paulo Dybala na een schwalbe aanleggen vanaf elf meter: 1-1.

Een klein kwartier later begon de ellende voor Napoli-keeper Reina: eerst ging hij opzichtig onder een voorzet door, waarna Gonzalo Higuaín kon binnentikken. Vijf minuten later veroorzaakte de Spanjaard zelf een omstreden strafschop, die dankbaar werd benut door opnieuw Dybala.

Door de 3-1 overwinning staat Napoli een flinke opgave te wachten. In eigen huis zal met minimaal twee doelpunten verschil gewonnen moeten worden. Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen tussen Juventus en Napoli won de ploeg uit Napels slechts één keer.