Stuntploeg Atalanta knikkert Napoli definitief uit titelrace

Napoli heeft zaterdagavond een even verrassende als pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Atalanta Bergamo: 0-2. Ook invaller Arek Milik kon niet voorkomen dat zijn ploeg de achtervolging op koploper Juventus op lijkt te moeten geven.

Napoli was juist bezig aan een uitstekende reeks in de Serie A. Op 29 oktober verloor de ploeg van trainer Maurizio Sarri voor het laatst. Met Atalanta trof Napoli echter een geduchte tegenstander. De ploeg uit Bergamo presteert dit seizoen verrassend sterk en stond na 25 speelronden op een indrukwekkende vierde plaats.

Die status maakten de bezoekers in Stadio San Paolo opnieuw waar, als was Lorenzo Insigne nog dicht bij de openingstreffer. De kleine Italiaan raakte na vijf minuten het houtwerk. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Centrale verdediger Mattia Caldara brak de wedstrijd met een intikker open.

Franck Kessié, dit seizoen één van de absolute uitblinkers bij Atalanta, liet zich halverwege de tweede helft van zijn slechtste kant zien door binnen drie minuten twee keer geel te pakken. Sarri had ondertussen Milik al ingebracht voor Marek Hamsik en dus leek de thuisploeg zich op te maken voor een slotoffensief. Dat werd echter razendsnel in de kiem gesmoord door Caldara, die drie minuten na de rode kaart van Kessié zijn tweede maakte.

Die klap kwam Napoli niet meer te boven, waardoor koploper Juventus het verschil met de ploeg uit Napels zaterdagavond naar twaalf punten kan vergroten. Nummer AS Roma kan de voorsprong van twee punten op Napoli zondag vergroten, als de Romeinen aantreden tegen Internazionale. Atalanta nadert Napoli door de zege tot op drie punten.