Real schudt Napoli van zich af in spektakelstuk

Reacties

Real Madrid heeft een flinke stap richting de kwartfinale van de Champions League gezet. In eigen huis moesten de Madrilenen even slikken toen Lorenzo Insigne al vroeg op schitterende wijze de belangrijke uitgoal voor zijn rekening nam, maar de bekerhouder toonde veerkracht en swingde uiteindelijk naar een 3-1 zege. De schitterende goal van Casemiro was een van de hoogtepunten.

Real schudt Napoli van zich af in spektakelstuk

Onder toeziend oog van levende Napoli-legende Diego Maradona (zie foto onder), die de Napolitanen in de kleedkamer vooraf even had toegesproken, begon het duel wervelend. Al na twintig seconden had de koploper van Spanje op voorsprong kunnen staan, maar een reflex van doelman Pepe Reina hield Karim Benzema van scoren af.

Ook de nummer drie van Italië liet zich in die beginfase niet onbetuigd, want in de achtste minuut werd Estadio Bernabéu plots heel stil. Insigne kreeg de bal mee van Marek Hamsik en zag vanaf 35 meter dat Real-goalie Keylor Navas verkeerd stond opgesteld. De manier waarop Insigne de bal vervolgens om de doelman heen draaide, was schitterend: 0-1.

De blijdschap bij Napoli en doelpuntenmaker Lorenzo Insigne zou snel verdwijnen.
De blijdschap bij Napoli en doelpuntenmaker Lorenzo Insigne zou snel verdwijnen.

Real pakte de draad na die vroege tegenvaller al snel weer op. Tien minuten later stond het alweer gelijk. Een bijzonder fraaie voorzet van Dani Carvajal, een penseelstreek met buitenkant rechts, werd binnengekopt door Benzema. Door de 1-1 mag de spits zich nu de meest trefzekere Fransman in de Champions League ooit noemen. Hij schudde Thierry Henry definitief van zich af: 51 om 50.

In het vervolg van de vermakelijke eerste helft waren de grootste kansen voor Real. Cristiano Ronaldo schoot in kansrijke positie over en de Portugese vedette zag vervolgens hoe zijn voorwerk bijna bekroond werd door Benzema. De inzet van de Fransman schampte de buitenkant van de paal.

Casemiro
Na rust was het wél snel raak voor de ploeg van trainer Zinedine Zidane. Na een goede actie legde Ronaldo de bal terug op Toni Kroos, die met een droge schuiver in de korte hoek Real op een 2-1 voorsprong zette. Vijf minuten later moest Maradona met lede ogen toezien hoe er opnieuw sprake was van Madrileens vuurwerk. Bij Napoli werd de bal maar halfslachtig weggewerkt en Casemiro dacht geen moment na. Zijn snoeiharde volley sloeg als een granaat in het Napoli-doel.  

Na die goal ging Napoli nog wel op zoek naar een tweede treffer. De als spits gestarte Dries Mertens kreeg daarvoor een uitgelezen mogelijkheid, maar hij schoot over. Toen José Callejón wel het net vond, werd zijn treffer terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Omdat Real ondanks diverse kansen ook niet meer scoorde, moet Napoli tijdens de return op 7 maart winnen én minimaal twee keer scoren in Napels. Voor de formatie van de Italiaanse tacticus Maurizio Sarri, die Arek Milik in de slotfase nog zijn rentree liet maken na een lange afwezigheid door een zware kruisbandblessure, was een verliespartij alweer even geleden. Sinds oktober (2-1 verlies bij Juventus) ging de ploeg niet meer onderuit.

Unieke prestatie
Real, dat dit seizoen in de Champions League nog niet verloor maar ook nog niet de nul hield, is vooralsnog bezig aan een subliem seizoen. De soevereine koploper van Spanje, die ook al het WK voor clubs en de Europese Super Cup binnensleepte, droomt zodoende nog steeds van een unieke prestatie. Nog nooit prolongeerde een club de Champions League-winst.

Op de tribune moest Diego Maradona lijdzaam toezien hoe zijn geliefde Napoli met twee goals verschil onderuit ging.
Op de tribune moest Diego Maradona lijdzaam toezien hoe zijn geliefde Napoli met twee goals verschil onderuit ging.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.