Real Madrid met veel moeite langs hekkensluiter Osasuna

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag de koppositie in La Liga heroverd door moeizaam van Osasuna te winnen: 1-3. Barcelona zakte daardoor weer naar de tweede plaats.

Real Madrid met veel moeite langs hekkensluiter Osasuna

Ondanks de overduidelijke rol van underdog was Osasuna niet van plan om zich zomaar over te geven. De thuisploeg maakte de openingstreffer van Cristiano Ronaldo - hij schoot raak op aangeven van Karim Benzema - na een half uur goed. Sergio León zorgde na een lange bal van Juan Rafael Fuentes met een fraaie lob voor de gelijkmaker.

Na ruim een uur zorgde Isco voor de hernieuwde voorsprong voor Real. Benzema werd enkele seconden daarvoor nog afgestopt door de defensie van Osasuna, maar op de schuiver van Isco had doelman Salvatore Sirigu geen antwoord: 1-2. In de slotfase zorgde Lucas Vázquez ook nog voor 1-3.

Barcelona kon zaterdag een paar uur genieten van de koppositie na de 0-6 winst bij Alavés, die Real later al terugveroverde door de zege op Osasuna. De Madrilenen hebben 49 punten, één meer dan Barça, maar hebben ook nog twee duels minder gespeeld. Osasuna staat onderaan met slechts tien punten.

Real maakt zich op voor het midweekse treffen met Napoli in de achtste finale van de Champions League. Woensdag komen de Italianen op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.