Mertens wijst Napoli de weg in generale voor Real

Napoli heeft in aanloop naar de heenwedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League een regelmatige 2-0 zege geboekt op Genoa. Dries Mertens zette zijn handtekening onder de overwinning zonder te scoren.

Napoli had Bologna afgelopen zaterdag met groot machtsvertoon aan de kant geschoven (1-7) door drie goals van zowel Mertens als Marek Hamsík. Tegen Genoa ging het beduidend lastiger voor de ploeg van Maurizio Sarri. Genoa hield ruim een helft stand, omdat de thuisploeg zonder de geschorste José Callejón de bal voor rust niet langs Eugenio Lamanna kreeg. Zo redde de doelman uitstekend op een schot in de kruising van Lorenzo Insigne.

Nadat Insigne vlak voor rust ook nog naast had geprikt op aangeven van Mertens, schoot Piotr Zielinski na een geweldige actie van de Belg wel raak in de vijftigste minuut. Mertens bleef de defensie van Genoa teisteren met zijn klasse. De 29-jarige spits scoorde zes dagen na zijn hattrick in Bologna zelf niet, maar bereidde op geniale wijze wel de 2-0 van Emanuele Giaccherini (foto) voor. De Italiaan hoefde alleen nog maar binnen te tikken.

Omdat meer doelpunten daarna uitbleven, was het in Stadio San Paolo vooral wachten op het moment dat Milik voor het eerst sinds het oplopen van zijn zware knieblessure weer binnen de lijnen kwam. De Poolse spits begon halverwege de tweede helft aan de warming-up, maar vijf dagen voor de uitwedstrijd tegen Real kon hij zijn trainingspak aanhouden. Komende zondag kan Napoli eerst nog kijken of AS Roma de tweede plaats weer herrovert door te winnen van Crotone.

Arek Milik zat voor de tweede keer bij de wedstrijdselectie van Napoli, waarvoor hij op 2 oktober voor het laatst in actie kwam.