Wereldgoals Nainggolan zijn Inter te machtig

AS Roma heeft met een zege in Giuseppe Meazza (1-3) optimaal geprofiteerd van de uitglijder van Napoli. Voor Internazionale betekent het dat de Champions League-aspiraties voorlopig in de koelkast kunnen worden geparkeerd.

Sinds de wisseling van de wacht – Stefano Pioli voor Frank de Boer – maakt Inter een opvallende opmars door. De succesreeks bood zicht op een plek in de topdrie en daarmee kwalificatie voor de Champions League.

AS Roma heeft die Milanese opmars een halt toegeroepen en laten zien dat de Nerazzurri nog tekort komen voor een klassering bij de eerste drie. Want in navolging van koploper Juventus en Napoli (derde) was de Romeinse club te sterk voor het Inter van Pioli.

Radja Nainggolan brak in de twaalfde minut de ban. De Belgisch international sneed vanaf links naar binnen om vervolgens de bal in de verre bovenhoek te schieten. 'Het was een fantastische goal', zei teamgenoot Kevin Strootman in de rust.

De Oranje-international kon tien minuten in de tweede helft opnieuw Nainggolan feliciteren met een fraaie treffer. De Belg veroverde de bal op eigen helft na een corner van Inter, stak het hele veld over en ramde de bal van afstand achter doelman Samir Handanovic.

Nainggolan nam met zijn treffers de rol over van Edin Dzeko, die na vijf duels met minimaal één doelpunt tegen Inter improductief bleef. De doelpunten van Belgische makelij waren genoeg voor de zege. Inter kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Mauro Icardi. In de slotfase maakte Diego Perotti aan alle onzekerheid een einde door het benutten van een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Gary Medel op Dzeko.

AS Roma heeft met het resultaat in Milaan afstand genomen van nummer drie Napoli, dat vrijdag op eigen veld verloor van Atalanta Bergamo (0-2). Het gat is gegroeid tot vijf punten. De Giallorossi staan zeven punten achter koploper Juventus. Internazionale blijft door de nederlaag steken op de zesde plaats.