Veelbesproken penalty leidt tot ophef en zege AC Milan

AC Milan heeft voor het eerst in de Serie A-historie een uitwedstrijd tegen Sassuolo gewonnen. Carlos Bacca had de hoofdrol bij de 0-1 zege van de Rossoneri.

Het was zonder twijfel het meest spraakmakende moment van de wedstrijd. Halverwege de eerste helft ging de bal op de stip na een overtreding van Alberto Aquilani op Andrea Bertolacci. Carlos Bacca nam de bal in zijn handen, liep aan en gleed uit. De spits schoot de bal min of meer tijdens zijn val met zijn rechter via zijn standbeen voorbij doelman Andrea Consegli.

De protesten van Sassuolo waren zonder resultaat. De spelers van de thuisploeg wezen de scheidsrechter erop dat Bacca de bal twee keer raakte. Mocht dat het geval zijn geweest, dan is de treffer onrechtmatig. Was het één balcontact, dan heeft de arbiter de juiste beslissing genomen. In de herhaling was het lastig te zien.

AC Milan was even daarvoor al door het oog van de naald gekropen. Domenico Berardi had vanaf de strafschopstip gefaald, waardoor de 22-jarige aanvaller nog altijd niet gescoord heeft dit kalenderjaar.

Na de 0-1 dacht Bacca nog eens de gevierde man te zijn, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een tweede doelpunt had AC Milan ook niet meer nodig voor de zege. Gianluigi Donnarumma hield zijn doel daags na zijn achttiende verjaardag schoon. AC Milan staat na de overwinning nog altijd zevende in de Serie A. Sassuolo blijft steken in de middenmoot.

Lazio – Udinese 1-0
Net als AC Milan had Lazio aan een rake strafschop genoeg zondagmiddag. Stefan de Vrij en Wesley Hoedt hielden de poorten naar het Romeinse doel als centraal duo gesloten. Lazio moest geduldig zijn, maar sloeg in de 72ste minuut toe. Ciro Immobile knalde onberispelijk raak. Door de zege is Lazio concurrent Internazionale, dat zondagavond tegen AS Roma speelt, voorbij en staat het vijfde.