Flipperkast-goal Mandzukic helpt Juventus op weg

Juventus heeft zonder al te veel problemen het laag geklasseerde Empoli verslagen. De Oude Dame nam in de tweede helft afstand (2-0) en boekte zo de dertigste thuisoverwinning op rij in de Serie A.

Empoli hield Juventus in de eerste helft nog van zich af. Met name Mario Mandzukic mocht dat zich aanrekenen, want de Kroatische aanvaller liet de nodige mooie kansen onbenut. In de tweede helft was het juist Mandzukic die de ban brak namens Juventus.

Na een voorzet van Juan Cuadrado kopte Mandzukic de bal via de handen van Lukasz Skorupski op de lat. Vervolgens probeerde de Empoli-goalie al grabbelend een doelpunt te voorkomen, maar kon de aanvaller van Juventus de bal alsnog over de doellijn werken.

Na ruim een uur deelde Juventus de genadeklap uit. Alex Sandro tekende op aangeven van Dani Alves voor de 2-0, waar afgelopen woensdag de rollen bij de 0-2 tegen FC Porto in de Champions League waren nog omgedraaid.

Door de 22ste zege van het seizoen vergrootte Juventus de voorsprong op nummer twee AS Roma tot tien punten, al kunnen de Romeinen zondag met een succes tegen Internazionale dat gat weer verkleinen.