Blunder Boschker helpt FC Utrecht op koers voor Europa

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt op weg naar de Europa League. FC Twente verloor op eigen veld de eerste finale van de play-offs (0-2).

Blunder Boschker helpt FC Utrecht op koers voor Europa

FC Twente moet rekening houden dat het komend seizoen na zeven jaar verstoken blijft van Europees voetbal. De Enschedese formatie heeft een wonder nodig om zondag in De Galgenwaard de opgelopen schade te repareren.

Al in de negende minuut tekende zich een nederlaag af. FC Utrecht, dat in de reguliere competitie boven FC Twente was geëindigd, nam een voorsprong via Cedric van der Gun (op foto links) . De aanvaller kon na een corner van Tommy Oar inkoppen, doordat Edson Braafheid te laat zijn verdedigende taak op zich nam.

FC Twente had de kansen op een adequaat antwoord op deze vroege tegenvaller. Maar misschien wel tekenend voor de verloren avond was de manier waarop Luc Castaignos vier minuten na de openingstreffer verzuimde de stand gelijk te trekken.

Willem Jansen speelde de spits knap vrij, maar die koos ervoor de bal opzij te leggen in plaats van zelf te schieten. Echter, de bal belandde ergens waar geen medespeler te vinden was. Een pijnlijke blunder van Sander Boschker na bijna een uur maakte een einde aan de illusies van de Tukkers. De ervaren goalie liet een verre dieptepass van Oar onder zijn opgeheven voet doorglippen. Edouard Duplan (links op foto midden met Fer) profiteerde dankbaar (0-2).

Met de tweede Utrechtse treffer verdween bij FC Twente niet alleen de laatste hoop op een Europa League-ticket. Maar ook werd de laatste thuiswedstrijd verloren van het seizoen, dat bijna elf maanden geleden begon met een 6-0 zege op UE Santa Coloma. Dergelijke Europese duels zijn zeker een jaar niet besteed aan FC Twente.

FC Utrecht daarentegen mag zich juist opmaken voor een rentree op de Europese velden. Voor de ploeg van trainer Jan Wouters begint die komend seizoen in de tweede voorronde van de Europa League, mits er zondag geen opvallende wederopstanding van FC Twente komt. De ploeg van interim-trainer Alfred Schreuder kan een sprankje hoop putten uit het feit dat de vertrekkende verdediger Jan Wuytens en middenvelder/aanvoerder Nana Asare geschorst zijn. De laatste kreeg in de slotfase na een zware overtreding zijn tweede gele kaart.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen